Haberler


#Covid
-19 Pandemisi biraz engel olsa da; şu sıralar her fırsatta mangal yapmaya, bir piknik organizasyonuna dahil oluyoruz. Peki mangal iyi ve güzel de “GIDA GÜVENLİĞİ” nasıl sağlanmalı?

🎯Bol temiz kap ve tabak bulunduğunuzdan emin olun. Yeteri miktarda tedarik edemiyorsanız kullan-at kap ve tabakları tercih edebilirsiniz. Ancak; kullan-at kapların çevreye olumsuz etkilerini de unutmayın.

🎯#Mangal a gideceğiniz yere ilk kez gidiyorsanız temiz su kaynağı olup olmadığını öğrenin. Değilse, hazırlık ve #temizlik için yeteri miktarda su bulundurun.

🎯#çiğ ve pişmemiş gıdaları birbirinden ayrı tutmaktır. Çiğ ve pişmiş gıdalar için aynı tabağı, kesme tahtasını veya mutfak aletlerini kullanmayın. Çiğ et ve kümes hayvanlarında bulunan zararlı bakteriler pişmiş gıdaları kirletebilir.

🎯Zararlı bakterileri yok etmek için yiyecekleri güvenli iç sıcaklığa kadar pişirin.
🎯#ETLER: Tüm çiğ kıyma, kuzu eti ve dana eti, bir gıda termometresi ile ölçüldüğünde 71 ° C’lik iç sıcaklığa kadar pişirilmelidir.

🎯#KANATLI ETİ: Kümes hayvanları, bir gıda termometresi ile ölçüldüğünde, 74 ° C (165 ° F) iç sıcaklığa kadar pişirilmelidir.
Yanınızda bir gıda termometresi muhakkak bulundurun
🎯Unutmamak gerekir ki; ızgaralarda et yavaş yavaş pişer. Bu yüzden özellikle etlerin gerekli iç sıcaklığını korumakta zorlanabilirsiniz. Bu yüzden güvenlik için pişmiş etlerin 121 ila 149 ° C arasında tutulmaları gerekmektedir.
🎯Kırmızı et ve tavuk etleri gibi ürünleri mangalınız kullanıma hazır olana kadar soğukta muhafaza edin. Hemen ızgaraya yerleştirileceği zaman soğuktan alarak ızgaraya dizin.
🎯Et ve kümes hayvanlarını pişirdikten sonra, servis edilene kadar en az 60 ° C’lik sıcaklıkta muhafaza edin
🎯Arta kalan yiyecekleri hemen sığ kaplarda soğutun. Özellikle 2 saatten fazla kalan yiyecekleri ne yazık ki atmanız gerekecek. Hatta yaz aylarında dış hava sıcaklığı 32 ° C’nin üzerindeyse bu süre 1 saattir.

Ne Düşünüyorsun?
0Beğenmedim

Yorum Yap

get our latest news

Subscribe Our
Newsletter